The Weight Band

The Weight Band

Liefhebbers van The Band opgelet! Uit Woodstock en vers uit de studio's van Levon Helm komt The Weight Band naar Ospel afgereisd voor Moulin Blues 2019. Deze band is ontstaan op initiatief van ex-leden van The Band & The Rick Danko Group, die als missie heeft om het Band-geluid voort te laten leven.

Met o.a. gitarist Jim Weider (The Band) als voorman en Brian Mitchell (Levon Helm’s Midnight Ramble Band) + anderen die in de periferie van The Band hun sporen hebben verdiend, bestaat er geen twijfel over hun roots. De gelijkenis met het oude, vertrouwde Band geluid is af en toe eng te noemen. Eerder dit jaar verscheen debuutalbum 'World Gone Mad', welke met lovende kritieken werd ontvangen!

Deze band mengt moeiteloos stijlen als country, rhythm & blues, New Orleans funk en soul, vaak samengevat onder de verzamelnaam "Americana". Het plattelandsgevoel van het New Yorkse Woodstock,  de onaardse schoonheid van de meerstemmigheid en de oprechte eerbetoon aan een legendarische band uit de muziekhistorie. Nostalgisch? Jazeker, maar daar is volgens ons niks mis mee! In tegendeel! 

Kom alvast in de stemming

Mede mogelijk door

Sponsors & Partners