Jeremiah Johnson

Jeremiah Johnson

Vernoemd naar de gelijknamige western uit 1972, geboren in Saint Louis, Missouri en met twee blues liefhebbende ouders, kon het ook niet anders dan dat Jeremiah Johnson zelf de blues in zou gaan. In 1999 verhuisde hij naar Houston, Texas waar hij drie jaren achtereen de Regional Blues Challenge won. In 2009 keerde hij terug naar zijn thuishaven Saint Louis en nam in de jaren daarna vier albums op.

Johnson weet de Mississippi River Blues uit zijn geboortestreek feilloos te combineren met de country en bluesrock uit Houston. De sound van Jeremiah Johnson is zoals gezegd doordrenkt van blues(rock), maar steeds gemixt met een ander genre, zoals; Americana, roots, country, funk en soul. Dit maakt het een verrassend en groovend geheel.

Opmerkelijk: producer van het laatste album van Jeremiah Johnson is Mike Zito, die toevallig ook aanwezig is op Moulin Blues 2019! Verwacht van deze band verschroeiend vlijmscherpe snarenwerk, + een groove van formaat resulterend in lekkere vuige bluesrock gitaar met een strakke uptempo funky bas en dito saxofoon. 

Kom alvast in de stemming

Mede mogelijk door

Sponsors & Partners