Joakim Tinderholt & His Band

Joakim Tinderholt & His Band

Joakim Tinderholt is één van die blues & roots-sensaties die Scandinavië rijk is. Tinderholt, neef van gitarist Kid Andersen (o.a. Rick Estrin & the Nightcats), brengt met zijn band de rhythm & blues uit het Noorse Oslo mee. Met zijn authentieke vetkuif en lange baart straalt hij precies uit wat zijn muziek doet vermoeden: pure rhythm and blues verpakt in een flink knallende sound maar wel met dat nodige ruwe randje.

Door de jarenlange samenwerking  zijn bandleden Bill Troiani (bass) en Alexander Pettersen (drums), Kjell Lauritzen (piano), Håkon Høye (rhythm gitaar) en Joakim Tinderholt (leadgitaar) volledig op elkaar ingespeeld. De band fungeerde in eerste instantie als huisband van de ‘Muddy Waters Blues Club’ in Oslo. Doordat de shows zeer goed bezocht werden, besloot de band het er in 2005 op te wagen; ze verlieten de club en begonnen te touren door Noorwegen. Gaandeweg werd al snel duidelijk dat deze Noormannen potentie hebben.  

Vanuit Noorwegen trokken ze de grens over naar de rest van Europa, waar het succes aanhield. Met hun meest recente, succesvolle album ‘Hold On’ (2017) oogstten zij veel lof binnen de blueswereld. De swingende blues en rock & roll die de mannen ten gehore brengen staat garant voor een performance van formaat. Joakim Tinderholt is het levende bewijs dat oprechte blues geen nationaliteit kent. Amerikaans, Noors of gewoon in Ospel...

Kom alvast in de stemming

Mede mogelijk door

Sponsors & Partners