Studebaker John & The Hawks

Studebaker John & The Hawks

"Studebaker" John Grimaldi werd geboren in de jaren vijftig in Chicago, Ilinois. Muziek werd door onder meer zijn muzikale vader met de paplepel ingegoten. Hij leerde mondharmonica spelen toen hij 7 jaar was en later werd hij door Hound Dog Taylor geïnspireerd om de slidegitaar ter hand te nemen. “Ouwe jongens” als Walter Horton drukten hem volgens zeggen op het hart vooral een eigen stijl te ontwikkelen. Dit gebeurde dan ook want in de jaren '70 formeerde hij zijn band "The Hawks". Studebaker John bespeelt zowel gitaar als de harmonica met 'speels gemak' en neemt daarnaast ook nog eens de vocalen voor zijn rekening!

De naam Studebaker & The Hawks verwijst naar het bekende automerk Studebaker Hawk. Het model wagen waar John vandaag de dag overigens nog steeds meer rond rijdt.

Studebaker John neemt de oer-bezetting van zijn begeleidingsband "The Hawks" mee naar Ospel: Joe Fink - drums, Rick Kreher - Gitaar (ex Muddy Waters) & Mike Scharf - Bass. Verwacht van Studebaker John & The Hawks dampende Chicago Blues; shuffle, slide & harmonica, het zit allemaal in het pakket van deze, inmiddels, oudgedienden.

Kom alvast in de stemming

Mede mogelijk door

Sponsors & Partners