Phil Bee's Freedom

Phil Bee's Freedom

Natuurlijk bepalen niet alleen Amerikaanse artiesten de blues in Ospel dit jaar. Er is namelijk ook het nodige talent van eigen bodem te aanschouwen. Phil Bee’s Freedom bijvoorbeeld. Hun cover van bijvoorbeeld bluesklassieker ‘Big Legged Woman’ doet dan ook niet onder voor de artiesten uit ‘Murica.

De band won in oktober 2015 de Dutch Blues Challenge. Frontman Phil Bee, winnaar van de Dutch Blues Award ‘Best Vocalist’ 2015, weet ondertussen ook hoe de hazen lopen in de Nederlandse blues-scene. Bewapend met gitaristen John F. Klaver (Dutch Blues Awards ‘Best Guitarist’ 2015) en Berland Rours floreert deze band van ritmische up-tempo blues tot meeslepende soul en opzwepende pop. Dit alles kent een snuifje americana door adequate akoestiek van toetsenist Pascal Lanslots (Dutch Blues Award Best Keyboard Player 2016). The whole package dus.  

Al met al verzekeren Phil Bee en zijn mannen van een beleving waarbij gedanst mag worden. Energiek en prikkelend zijn hierbij de voornaamste argumenten. En dan ook nog eens uit Nederland.

Kom alvast in de stemming

Mede mogelijk door

Sponsors & Partners